5G-s teszthálózatot kapcsolt be a Telenor Győrben

Bekapcsolta első, kereskedelmi eszközökből álló 5G-s teszthálózatát a Telenor Magyarország. A cseh befektetői kézben lévő operátor a győri Széchenyi István Egyetemmel közreműködve indította el teszthálózatát, ideiglenes frekvenciaengedéllyel.
Bekapcsolta első 5G-s bázisállomásait a Telenor Magyarország, a cég egyelőre teszt jelleggel, Győr belvárosában, a Széchenyi István Egyetemmel karöltve indította el az új hálózatot, kereskedelmi forgalomban elérhető infrastruktúra-háttérrel. A szolgáltató 5G-s teszthálózata az első olyan, több állomásból álló hálózat az országban, melyet nem kizárólag belső tesztelésre használ egy szolgáltató, hanem partnereket is felenged rá (ettől függetlenül a Telekomé az első önálló 5G-s állomás az országban, melyet Zalaegerszegen létesített a szolgáltató).

Az operátor két új, 5G-s állomást épített fel az elmúlt hetekben Győrben, mindkettő két cellával sugároz a 3600 MHz-es, úgynevezett úttörő 5G frekvencián, 100 MHz széles frekvenciasávon. A Telenor a teszthez három hónapra kapott ideiglenes frekvenciaengedélyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, mely a lejártakor – akár több alkalommal is – meghosszabbítható – hangzott el a szolgáltató szerdai sajtórendezvényén a helyszínen.

5G-s teszthálózatot kapcsolt be a Telenor Győrben was last updated June 10th, 2019 by Pannon Antenna
« Vissza a hírekhez