Angliában is jön az 5G-s hálózatmegosztás

Hálózatmegosztási megállapodást kötött egymással a Vodafone és az O2 angol leányvállalata, így a brit és spanyol gyökerű cégek a jövőben hatékonyabban üzemeltethetik majd 5G-s hálózatukat.
Kifejezetten az 5G-s hálózat aktív elemeit érintő hálózatmegosztási megállapodást jelentett be tegnap a Vodafone és az O2 (Telefónica) brit leányvállalata. A két cég várakozásai szerint az együttműködés felgyorsíthatja az új generációs hálózatok kiépítésének ütemét, emellett jóval költséghatékonyabb működést tesz lehetővé annál, mintha mindkét cég egymástól teljesen különálló hálózatot építene és üzemeltetne.

A két cég már korábban is kötött egymással hasonló célú megállapodást, akkor a passzív elemek (elsősorban a póznák és más állomáshelyszínek) kölcsönös használatáról egyeztek meg az operátorok először Londonban – ezt a megállapodást terjesztették ki a cégek most további 2700 állomásra, melyek elszórtan találhatók Nagy-Britannia 23 városában. A két cég passzív infrastruktúra-hálózatát a Vodafone és az O2 tulajdonában lévő Cornerstone építi és üzemelteti.

Angliában is jön az 5G-s hálózatmegosztás was last updated July 31st, 2019 by Pannon Antenna
« Vissza a hírekhez