Lőttek a vidéki 10 gigabites mobilnetnek

Az Egyesült Államokban gyorsan belevágtak a mobilszolgáltatók az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok bevezetésébe, de csak korlátozott területi lefedettséggel, és időnként a fogyasztók félrevezetésével. Most idehaza is forró téma az 5G, hiszen az állam már a rajtvonalnál áll, hogy értékesítse az 5G-hez szükséges frekvenciasávok használati jogát.

A T-Mobile USA, vagyis a Deutche Telekom amerikai ága megpróbált tisztázni egy-két dolgot az 5G-vel kapcsolatban, és bemutatták, hogy az Atlanti-óceán túlpartján miért nem kapnak majd szupergyors mobilnetet a vidékiek.

A vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese, Neville Ray azt írta egy vállalati blogon, hogy a milliméteres hullámhosszú frekvenciaspektrumot csak a sűrűn lakott városi területeken fogják használni, valamint azokon a helyeken, ahol sokan gyűlnek össze, például stadionokban. Mármint nyilvánvalóan azokban a stadionokban, ahol tényleg sokan gyűlnek össze, és az USA-ban ez alatt nem pár ezer főt értenek, mint idehaza, hanem ötvenezer fő körüli nézősereget.

Egy nagyszerű szemléltető gif-et is közzétettek, ami többet ér minden szónál:

Lőttek a vidéki 10 gigabites mobilnetnek was last updated June 10th, 2019 by Pannon Antenna
« Vissza a hírekhez