Tőzsdére viszi bázisállomásait a Vodafone

Az eredeti terveknek megfelelően jövőre tőzsdére viszi az európai mobilhálózataiból kiszervezett, saját tulajdonban lévő infrastruktúra-cégét a Vodafone Csoport.
Jövőre tőzsdére megy a Vodafone európai toronycége, a Vantage Towers, melynek létrejöttét éppen egy évvel ezelőtt jelentette be a Vodafone Csoport vezérigazgatója, Nick Read. A cég papírjait a Frankfurti értéktőzsdére tervezik bevezetni valamikor 2021.. első hónapjaiban kifejezetten azzal a céllal, hogy a korábban az európai Vodafone-leányvállalatok tulajdonában lévő passzív infrastruktúra-állományt jobban hasznosítani tudják. A tervek szerint a Vantage Towersben ezzel együtt többségi tulajdonos marad a brit székhelyű multi.

A nagyjából 18 milliárd eurós értékre becsült Vantage Towers a cégcsoporton belül mintegy 68 ezer bázisállomás passzív elemeinek tulajdonosa, vagyis a céghez tartoznak maguk az oszlopok (tornyok), áramellátó komponensek és az aktív elemek elhelyezésére szolgáló szekrények, konténerek, illetve adott esetben az a földterület, ingatlanhányad vagy azok bérleti joga, ahol az állomást elhelyezték.

Tőzsdére viszi bázisállomásait a Vodafone was last updated July 27th, 2020 by Pannon Antenna
« Vissza a hírekhez