San Diego (2016. június 9.) – Az AP Wireless Infrastructure Partners („APWireless”), a vezeték nélküli hírközlési bázisállomások megvásárlásával foglalkozó vezető nemzetközi vállalat bejelentette, hogy a bázisállomások bérleti jogáért fizetett előlegek az Egyesült Államokon kívül nemrégiben meghaladták a 100 millió dollárt, és a cég már öt kontinens 13 országában végez üzleti tevékenységet. A jelentős mérföldkő elérésével az APWireless ma már világszerte több mint 2100 bázisállomás tulajdonosa, amit egyetlen más vállalat sem mondhat el magáról.

Az APWireless 2010 óta vásárolja fel bázisállomások bérleti jogát az Egyesült Államokban, és azóta komoly teret nyert a bázisállomások bérleti jogának felvásárlásával foglalkozó nemzetközi piacon, elsősorban Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Európában. Világszerte több ezer ingatlantulajdonossal és több mint 50 szolgáltatóval kötött már üzletet.

Az APWireless rövid idő alatt piacvezető vállalat lett a bázisállomások bérleti jogának felvásárlásával foglalkozó, viszonylag új szektorban. Ahelyett, hogy megvásárolná a vezeték nélküli infrastruktúrát képviselő eszközállományt, mint például a bázisállomásokat, az APWireless a tornyokat üzemeltető cégekbe és a vezeték nélküli szolgáltatók által az ingatlantulajdonosoknak fizetett bérleti díjba fektet. Az APWireless miután egy összegben fizet a bérleti jogért az ingatlantulajdonosoknak, haszonbérleti jogot eszközöl a bérleti szerződések tekintetében, mely alapján az ingatlantulajdonosok a bérleti díjat kapják a szolgáltatótól. Az APWireless folyamatosan hosszú távú, kiszámítható bevételt könyvelhet el a több ezer bázisállomás után fizetett bérleti díj formájában.

Az APWireless elsőként lépett be több nemzetközi piacra Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Dél- és Észak-Amerikában, és globális jelenléte messze meghaladja versenytársaiét. A cég eredményes nemzetközi működésének egyik záloga, hogy a vezeték nélküli szektor helyi szakembereit alkalmazza az egyes országokban. Felismerve, hogy minden egyes ügyfél és piac más, az APWireless a helyi szabályozásokra, pénzügyi koncepciókra, szokásokra és nyelvre alapozza megoldásait. Figyelembe véve ezeket a tényezőket és a nemzetközi szinten szerzett tapasztalatokat, az APWireless professzionális szolgáltatóként, nem pedig egyszerű értékesítési szervezetként működik a piacon.

A vállalat továbbra is gyorsan növekszik. Az Associated Partners, LP és a KKR & Co., LP százszázalékos tulajdonában lévő, a fenti vállalatok által finanszírozott APWireless a mai napig körülbelül 230 millió dollárt fordított bázisállomások befektetéseire. A cég minden évben növeli befektetési volumenét – míg 2014-ben 65 millió dollárt fektetett be, ez az összeg 2015-re elérte a közel 100 millió dollárt. A jövőt tekintve, az APWireless 1 milliárd dollárt is meghaladó értékű befektetésekre számít az elkövetkező öt év során.

Ha szeretne többet megtudni az APWireless-ről, keresse fel a www.apwip.com weboldalt!

Az APWireless-ről

A San Diego-i székhelyű APWireless az első olyan globális cég, mely vezeték nélküli hírközlési bázisállomások bérleti jogának megvásárlásával foglalkozik. Az APWireless üzleti tevékenységének fókuszában Egyesült Államokbeli és külföldi bázisállomások bérleti jogának megszerzése és a bázisállomások kezelése áll. A vállalat eszközei között tornyokra, földre, háztetőre és épületen belülre telepített bázisállomások bérleti joga szerepel. A 2010-ben alapított cég továbbra is exponenciálisan növekszik. További információért látogassa meg a www.apwip.com weboldalt!