Mit jelent a bázisállomás bérleti szerződésének megvásárlása?

A vezeték nélküli szolgáltatók általában olyan területen építenek bázisállomást, ahol nem rendelkeznek tulajdonjoggal, így a legtöbb esetben bérleti szerződést kötnek az ingatlantulajdonossal, aki bérbeadja az adott területet. A szolgáltatók jól járnak, mert területvásárlás nélkül bővíthetik a hálózatot, az ingatlantulajdonos számára pedig rendszeres bevételi forrást jelent a szerződés.

A bázisállomás bérleti jog megvásárlása egy egyszeri, nagy összegű kifizetést jelent, amely során a tulajdonos meghatározott időre átruházza a bázisállomás bérleti jogát a cégünk részére. Az átruházás kizárólag az adott állomás helyének bérlésére vonatkozik, nem érinti az ingatlan tulajdonjogi viszonyokat és a vezeték nélküli szolgáltató jogait sem.

Hasonlóan, mint egy ingatlanvásárlásnál, a bérleti jog megvételét szerződésbe foglaljuk, amit a földhivatal rögzít. Így tudjuk biztosítani, hogy, ha tulajdonosváltás történik vagy, ha a szolgáltató úgy dönt, hogy leszereli a mobiltornyot, egyik fél jogai sem sérülnek.

Bár a helyszín az egyik legfontosabb tényező az ár megállapításánál, számos egyéb faktor is közrejátszik a díjszabásban. A bérleti szerződésben rögzített feltételek, más szolgáltatók jelenléte az adott területen, a kamatlábak, a pénz időértéke, és persze a bérleti díj, mind szerepet játszanak az értékbecslés során.

Mit jelent a bázisállomás bérleti szerződésének megvásárlása? was last updated March 27th, 2017 by Pannon Antenna