Érezze magát biztonságban!

  • A jelenlegi szerződése nem feltétlenül annyira megbízható, mint ahogyan gondolja, és a jogviszony számos Öntől független tényező miatt megváltozhat egyik napról a másikra. Az iparágban megfigyelhető konszolidáció, az adatforgalom növekedése és a technológiai fejlesztések mind szerepet játszanak abban, hogy a mobilszolgáltatók mely bázisállomásokat bontják le vagy szervezik át.

  • A vezeték nélküli szolgáltatók folyamatosan keresik a módját annak, hogyan csökkentsék a kiadásaikat és növeljék a piaci részesedésüket egy olyan iparágban, ahol egyre nagyobbak a költségeik, és egyre intenzívebb a közöttük létrejövő együttműködés. A konszolidáció magában foglalja a bérleti szerződés felmondásának a veszélyét – bár az adatforgalom folyamatosan növekszik, ez nem jelent biztonságot a bázisállomás tulajdonosok számára. A költséghatékony megoldások gyakran drasztikus intézkedéseket vonnak maguk után, és a kiadások optimalizálása érdekében csökkentik a bérleti díjat, vagy adott esetben összevonják/bezárják megszűntetik a bázisállomást.

  • A vezeték nélküli hálózatok kiépítése és fenntartása egy rendkívül bonyolult és állandóan változó üzletág. Nemcsak az adatforgalom növekedése és a nagyobb távolságot áthidaló technológiai újítások, hanem az újfajta távközlési módok is veszélyeztetik a hagyományos adótornyok és tetőantennák üzemeltetését. Igaz, hogy új tornyok épülnek, hogy nagyobb forgalmat tudjanak lebonyolítani, de a hálózat felépítése folyamatosan változik, és, ha egy korábbi bázisállomás már nem illik a tervbe, akkor lebontják.

  • Maguk a hálózattervezők sem tudják megjósolni, hogy melyek azok az állomások, amiket később meg fognak szüntetni. Bár telekommunikációs szakértőként minden tudásunkkal azon dolgozunk, hogy a felvásárolt bázisállomásokat a lehető leghosszabb ideig üzemeltessük, még mi is veszítünk telephelyeket minden évben.

Ha ennyire kiszámíthatatlan a vezeték nélküli iparág, miért akarná bárki megvásárolni az Ön bérbeadási jogát?

Bérbeadó kockázata

Pannon Antenna

A nagyobb portfólió nyújtotta biztonság az, amivel mérsékelni tudjuk az esetleges kockázatokat. A bázisállomások lebontása néha elkerülhetetlenek, ezek a veszteségek azonban elenyészőek a teljes portfólió bevételét tekintve. Egyéni tulajdonosként Ön sajnos nem élvezi ezt a biztonságot: ha a bázisállomása megszűnik, mindent elveszít.