Érezze Magát Biztonságban!

A jelenlegi szerződése nem feltétlenül annyira megbízható, mint ahogyan gondolja, és a jogviszony számos Öntől független tényező miatt megváltozhat egyik napról a másikra. Az iparágban megfigyelhető konszolidáció, az adatforgalom növekedése és a technológiai fejlesztések mind szerepet játszanak abban, hogy a mobilszolgáltatók mely bázisállomásokat zárják be vagy szervezik át.

A vezeték nélküli szolgáltatók folyamatosan keresik a módját annak, hogyan csökkentsék a kiadásaikat és növeljék a piaci részesedésüket egy olyan iparágban, ahol egyre nagyobb a szolgáltatók költségei, és egyre intenzívebb a szolgáltatók közötti együttműködés. A konszolidáció magában foglalja a bérleti szerződés felmondásának a veszélyét – bár az adatforgalom folyamatosan növekszik, ez nem jelent biztonságot a bázisállomás tulajdonosok számára. A költséghatékony megoldások gyakran drasztikus intézkedéseket vonnak maguk után, és a kiadások optimalizálása érdekében csökkentik a bérleti díjat, vagy adott esetben összevonják/bezárják a bázisállomást.

A vezeték nélküli hálózatok kiépítése és fenntartása egy rendkívül bonyolult és állandóan változó üzletág. Nemcsak az adatforgalom növekedése és a nagyobb távolságot áthidaló technológiai újítások, hanem az újfajta távkölési módok is veszélyeztetik a hagyományos adótornyok és tetőantennák üzemeltetését. Igaz, hogy új tornyok épülnek, hogy nagyobb forgalmat tudjanak lebonyolítani, de a hálózat felépítése folyamatosan változik, és, ha egy korábbi bázisállomás már nem illik a tervbe, akkor lebontják.

Maguk a hálózattervezők sem tudják megjósolni, hogy melyek azok az állomások, amiket később meg fognak szüntetni. Bár telekommunikációs szakértőként minden tudásunkkal azon dolgozunk, hogy a felvásárolt bázisállomásokat a lehető leghosszabb ideig üzemeltessük, még mi is veszítünk telephelyeket minden évben.

Érezze Magát Biztonságban! was last updated September 14th, 2017 by Pannon Antenna