A befektetések világa a részvények és kötvények körül forog. Ahogy a kereslet folyamatosan növekszik a mobilhálózatok és az állandó internetkapcsolat iránt, úgy válik egyre erősebb pénzügyi eszközzé a tornyok és tetőantennák bérbeadása, ezen felül nagyszerű lehetőség arra is, hogy csökkentse a befektetési portfóliójának a kockázatát. A távközlési tornyoknak közel kell lenniük egymáshoz, hogy a felhasználók a hálózatrácsok között is kapcsolatban maradjanak. Több millió bázisállomás van szerte a világban, ami ugyanennyi befektetési lehetőséget jelent. Önt megkereste már valamelyik távközlési szolgáltató, hogy havi bérletidíjért cserébe bázisállomást szeretne létrehozni az Ön ingatlanán? Hajlandó lenne bérleti szerződést kötni ezekkel a feltételekkel?Az Ön válasza erre a kérdésre határozott igen, vagy még szeretné felmérni a lehetőségeit?
Az Pannon Antenna minden szükséges információt biztosít Önnek, hogy megkönnyítse a döntését.

 

Bázisállomás bérbeadás, mint befektetés

Távközlési torony vagy egy tetőantenna az amibe Ön szívesen befektetne? Általában, a távközlési szolgáltatók ajánlják fel a tulajdonosnak hogy bérbe vennék a tulajdonában álló földterületet, tetőt vagy akár sport klubot bázisállomás létrehozásának céljából. Először is megegyeznek a bérlés időtartamába, majd a megbeszéltek szerint rendszeresen bérleti díjat kapnak cserébe. Bár, ez növeli a porfóliójának a kockázatát, mégis dönthet úgy, hogy megtartja ezt a nyereséget, vagy felfedezheti, hogy milyen további előnyöket kovácsolhat ebből az újonnan szerzett eszközből, mint például egy előrekifizetett bérbeadási jog.

A távközlési torony bérbeadásának előnyei és kockázatai

Amennyiben Ön már bérbeadta a tulajdonában lévő bázisállomást, tisztában van azzal, hogy milyen előnyöket és kockázatokat rejt? Az egyik legfőbb előnye, hogy csökkenti a befektetési portfóliójának a kockázatát: a távközlési torony bérbeadásából befolyó összeg, a személyes vagyonának a részét képezi. Mindezek ellenére ez egyike a legkockázatosabb pénzügyi eszközöknek. A legfőbb veszélyei, a bérleti díj csökketése a szolgáltató által vagy a bázisállomás leszerelése. Amennyiben ez bekövetkezik, megszűnhet a bérleti díj kifizetés is.

Bázisállomás bárbeadási jogának az eladása

Eladná a bázisállomása bérbeadási jogát, amennyiben tudná, hogy ezzel csökkenti a kockázatát annak, hogy egy nap elveszítheti? Feltéve, hogy a leszerelés lehetősége valós, dönthet úgy, hogy felszámolja a kockázatot azáltal, hogy egy előrefizetett nagy összeget kap egy szakértő cégtől, az Pannon Antenna-től, cserébe a bérbeadási jogért. Amint megkapja ezt a pénzt, befektetheti a saját üzletébe, házat/lakást vásárolhat vagy elutazhat oda ahová mindig is vágyott.

A távközlési torony vagy tetőantenna bérlése egy nagyszerű módja annak, hogy az ember megvesse a lábát az egyre növekvő vezeték nélküli távközlési szektorban. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy ilyen területbe fekteti a pénzét, nagy mértékben csökkentheti a portfóliója kockázatát. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy ezesetben élhet azzal a lehetőséggel, hogy eladja a bérbeadási jogot egy ipari szakértő cégnek, és az így szerzett tőkét befekteti a saját üzleti vállalkozásába, ingatlanba, vagy akár félreteszi a nyugdíjas éveire. Addig amíg nő a kereslet a vezeték nélküli kommunikációs hálózatok iránt, addig annak az esélye is egyre nagyobb, hogy megkeresi Önt valamelyik szolgáltató. Amennyiben van egy bázisállomás az ingatlanán/földterületén, élhet azzal a jövedelmező lehetőséggel, hogy eladja a bérbeadási jogot, egy előre történő nagyösszegű kifizetésért.