Biztosan tudja már, milyen előnyökkel jár a mobiltoronybérlet kivásárlása* az ingatlanán lévő bázisállomásért cserében, de szeretné pontosan tudni, mit tartalmaznak a tényleges feltételek? Ön már aláírta a szerződést a Pannon Antenna vállalattal, vagy még mindig azon gondolkozik, vajon ez-e a helyes döntés, a mobiltoronybérlet kivásárlására vonatkozó feltételek részletes megismerése bizonyára megnyugtatja majd.

 

Ingatlana a saját tulajdonában marad

A mobiltoronybérlet kivásárlása semmilyen módon nem érinti az ingatlan tulajdonjogát, sem pedig a mobilszolgáltatónak a bérleti szerződésben rögzített jogait. Az ingatlan tulajdonosaként egyszeri, jelentős összeget kap a bázisállomás bérleti jogáért, cserébe pedig a vállalatunk kapja majd a jövőben a bérleti díjat a mobilszolgáltatótól.

Fontos megjegyezni, hogy a Pannon Antenna meghatározott időre vásárolja meg a mobiltorony vagy tetőantenna bérleti jogát. Ez azt jelenti, hogy ezen időtartam lejárta után a bérleti díjhoz fűződő jog visszaszáll Önre.

Az APWireless vállalattal kötött szerződés

A szerződést a felek közjegyző jelenlétében írják alá, és az ügyletet bejegyzik az ingatlan tulajdoni lapjára, mely tartalmazza a mobiltorony bérletének kivásárlására vonatkozó feltételeket. Ezzel biztosítani lehet minden érdekelt fél jogának megvédését, még akkor is, ha az ingatlan más tulajdonába kerül, vagy ha a mobilszolgáltató bármikor úgy dönt, hogy leszereli az adótornyot.

Az ilyen tranzakció jogi elnevezése „haszonbérleti érdekeltség.” Bizonyos esetekben szolgalmi jogot is biztosítunk, ami egyszerűen azt jelenti, hogy harmadik személy is használhatja az ingatlant egy adott célra, azaz telekommunikációs szolgáltatásra.

A mobiltoronybérlet kivásárlásával kapcsolatos változó tényezők

A bérleti jog kivásárlásának összege számos változótól és kockázati tényezőtől függ. A bázisállomás értékének becslésekor többek között a következőket vesszük figyelembe: a mobiltorony vagy tetőantenna elhelyezkedése, a kapott bérleti díj, a mobilszolgáltató személye, valamint a bérleti szerződés feltételei és időtartama.

Biztos lehet benne, hogy sohasem egy sablon szerződést küldünk ügyfeleinknek. Mivel minden egyes helyzet egyedi, pénzügyi ajánlatunkat az Ön igényeihez igazítjuk.

Mire számíthat a mobiltoronybérlet felvásárlásából?

A Pannon Antenna minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy gyorsan lezárja a tranzakciót, és az összeg a lehető leggyorsabban a letéti számlájára kerüljön.

Ön teljes mértékben jogosult megtartani a teljes előre kifizetett összeget, még akkor is, ha a mobilszolgáltató úgy dönt, hogy még a bérleti jog átruházása alatt megszünteti a bérleti szerződést. A megállapodás lényegében arról szól, hogy az APWireless feltétel nélkül átvállalja a bázisállomás bérleti jogának megszüntetéséből származó kockázatot. Nincs semmilyen rejtett feltétel.

Szeretné tudni, mit szól a mobilszolgáltatója ahhoz, hogy az APWireless vállalattal köt partneri szerződést? A vezeték nélküli szolgáltatók általában minden olyan országban elfogadják és elismerik a bérlet előre szóló kifizetését, ahol vállalatunk üzleti tevékenységet folytat. Abban az igen valószínűtlen esetben, ha a bérlőjének elővásárlási joga van, a jóváhagyás megszerzése érdekében megtesszük a szükséges lépéseket.

Van még kérdése? Olvassa el a Gyakran Ismételt Kérdéseket vagy a Kapcsolat menüpontra kattintva keressen meg bennünket!

_____________________

* Hivatkozás beszúrása, mely az „Egyösszegű kifizetés befektetésének előnyei” című bejegyzésre mutat.